Vir sziget

vir

A zadari szigetvilág gyöngyszeme. A 31 km hosszú partszakaszát gyönyörű öblök tagolják, homokos és aprókavicsos strandjain remek fürdési lehetőség kínálkozik, míg a sziklás részeken a búvárkodás szerelmesei is megtalálják számításukat. A sziget földrajzi fekvése ideális, hiszen a horvát tengerpart közepén helyezkedik el, és emiatt a levegő és a tenger hőmérséklete is kiváló.

Itt mindenki megtalálja, amit keres, felfedezi az érintetlen természetet, vagy élvezi a nyáron zsúfolásig telt főutcákat, kikötőket és szórakozóhelyeket. Esténként érdemes ellátogatni a központba, ahol a bazársoron olcsó, de ötletes és szép ajándéktárgyakat lehet vásárolni, egy-egy kagylóból készült lánc, vagy a szigetet formázó hűtőmágnes mindenképp vásárlásra ösztönöz. A kikötőben megcsodálhatjuk a halászhajókat, és a kiváló éttermek is itt találhatók meg, amelyekben széles kínálatban találhatunk tenger gyümölcsét és más, ízletesen elkészített ételeket, mellyel étvágyunkat csillapíthatjuk. Itt mindig nagy a nyüzsgés, zajlik az élet. A borospincékben kitűnő, minőségi horvát borokat kóstolhatunk és vásárolhatunk a termelőktől, sőt, nem csak borokat, hanem eredeti olívaolajat és fügepálinkát is kínálnak.

A szigeten a kellemes nyaralásról árnyékos teraszú vendéglők és kávézók, discok, klubok, folklór, élőzene, szörfbérlés, jet-ski bérlés, hajókölcsönzők gondoskodnak. Ezen kívül orvosi rendelő, gyógyszertár, posta, pénzváltó, zöldség-, gyümölcs-, halpiac, valamint különféle üzletek is biztosítják a nyugalmas üdülést.

Mivel a horvát Adria központi részén fekszik, Vir-szigete ideális kiindulópont dalmáciai kirándulásokhoz!